MÂINE ÎNCEPE GUSTOS DE ALBA

Pâine coaptă pe vatră, plăcinte pe lespede, cârnați făcuți după rețete vechi de sute de ani, miere de albine românească bio și nelipsitul balmoș. Cu aceste produse sunt așteptați vizitatorii târgului Gustos de Alba, organizat de Consiliul Județean Alba, care începe mâine în Piața Pascu din Alba Iulia.

Zeci de producători din Alba vor veni la cea de a V-a ediție a târgului Gustos de Alba. Și au ce prezenta: pâine pe vatră, plăcinte, cozonaci, împletituri, cârnați de casă, virșli, miere de albine bio, produse derivate din miere (inclusiv săpunuri franțuzești făcute din miere românească), balmoș, clătite pe lespede, precum și nelipsitele vinuri din podgoriile din Alba. Mâncărurile care vor fi prezentate la târg sunt preparate după reţete tradiţionale moştenite din bătrâni şi cu ingrediente de calitate.
În cele trei zile de Gustos de Alba vor fi organizate mai multe demonstrații culinare, concursuri pentru copii, concursuri pentru firmele participante. Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale.
Pentru atingerea scopului propus vor fi prezentate produsele alimentare realizate în judeţ din aproape toate ramurile: carmangerie, produse lactate, panificaţie, patiserie, cofetărie, apicultură, viticultură, legumicultură. Micii sau mai marii fermieri vor fi şi ei prezenţi cu legume şi alte produse proaspete de sezon.

Program Gustos de Alba
Vineri, 23 mai
10.00 Deschiderea târgului
17.00 Spectacol de dans modern
18.00 Balmoş, demonstraţie culinară

Sâmbătă, 24 mai
10.00 Platoul Gustos de Alba – concurs
11.00 Opera în piaţă
12.00 Alesul untului – demonstraţie culinară

Duminică, 25 mai
10.00 Spectacol de dans popular maghiar
11.00 Recunoaşte condimentul – concurs
12.00 Înturnatul Cărărilor – demonstraţie culinară.

Etichete: , , , , , ,

reclama