SCRISOARE DESCHISĂ DIN ROȘIA MONTANĂ CĂTRE PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Stimate Domnule Președinte al României,

Sindicatul Viitorul Mineritului din Roșia Montană reprezintă miile de familii de mineri din zona tradițional minieră a Munților Apuseni. Aseară ne-am bucurat cu toţii auzindu-vă la televizor şi salutăm îndemnul dumneavoastră de a se relua dialogul între Guvernul României şi compania care propune proiectul minier Roșia Montană. Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile și sufletele noastre din nou o rază de speranță pentru un viitor mai bun, pentru o viață demnă, cu capul sus, așa cum au trăit-o părinții și bunicii noștri, și ei mineri la fel ca noi. Însă, mineritul la Roșia Montană s-a întrerupt în anul 2006 și de atunci cu toții așteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi.

Din nefericire, un aşa-zis ONG din Roșia Montană și-a făcut un obicei de a vorbi în numele nostru, al comunității locale, fără niciun drept, fără să ne reprezinte! Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat in minerit si au pensii din minerit, iar acum lupta sa opreasca mineritul! Dar este susținut financiar, de diverse organizații, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia această nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaște că nu vorbește în numele localnicilor din Roșia Montană care, la referendumul din 2012, au spus „DA” mineritului și proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!
De aceea, stimate domnule Președinte al tuturor românilor, salutăm cu speranţă cuvintele dumneavoastră de la televizor și sperăm că dialogul la care invitați părțile să înceapă cât mai urgent şi să fie un dialog real, care să ne redea meseria şi bucuria de a trăi aşa cum trebuie în România lucrului bine făcut!

Cu mult respect!
Cristian Albu
Președinte Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din Roșia Montană

Etichete: , , , ,

reclama