„AM FOST ALES DE OAMENI ŞI MĂ VOI LUPTA PENTRU INTERESELE LOR”

– interviu cu Radu Cristian, consilier local

Sunteţi de 6 ani consilier local. E uşor, e greu?
De la validarea primului meu mandat de consilier local mi-am luat foarte în serios această responsabilitate. Pentru că în primul rând funcţia de ales local este o responsabilitate enormă. Oamenii m-au votat pentru a le reprezenta interesele, pentru a decide în ce fel se dezvoltă oraşul, unde se duc banii şi care sunt cele mai importante investiţii care trebuiesc făcute în oraş. Nu suntem puşi acolo doar pentru a povesti şi bea cafele. Trebuie să luăm decizii importante pentru cei care ne-au ales şi să ne asumăm responsabilitatea acestor decizii.
De fiecare dată când au existat situaţii controversate, cum a fost cazul Zewa sau ştrandul din Arini, am ieşit public şi mi-am spus clar punctul de vedere. Mai mult, am argumentat de ce am votat într-un fel sau altul, pentru a nu lăsa loc de interpretări.

Vă reproşează alegătorii anumite decizii pe care le-aţi luat?
În general nu. Dar, mulţi cetăţeni din Sebeş se simt uneori dezamăgiţi de deciziile consiliului local. Încerc să le explic faptul că eu am un singur vot, dintr-un total de 19, şi că de fiecare dată cântăresc foarte bine cum votez şi îmi asum modul în care îmi acord votul. Evident că nu toată lumea este mulţumită, pentru că întotdeauna vor exista persoane nemulţumite, dar scopul noastru este ca hotărârile luate în consiliul local să fie pentru binele general al comunităţii. Vorbim aici de banii alocaţi pentru investiţiile în reabilitarea străzilor, de banii pentru şcoli, spital, asistenţă socială. Mare parte din fondurile din bugetul local au această destinaţie.

Există şi situaţii mai deosebite?
La un moment dat apar şi situaţii în care eşti atacat, de cele mai multe ori murdar, pentru că nu toţi oamenii înţeleg faptul că unele lucruri se pot face, iar altele nu. Că deşi dorim să facem unele lucruri în consiliul local trebuie să respectăm legea. Am fost atacat şi probabil voi mai fi. Este trist însă că e vorba de atacuri la persoană, la familia mea, în care se foloseşte un limbaj suburban, fără niciun fel de argumente. Dar asta e viaţa. Nu mă voi împiedica de aceşti “binevoitori”, care au fel şi fel de interese şi care cred că atacându-i pe cei care îşi fac treaba îşi vor atinge scopurile meschine. Am fost ales de oameni şi mă voi lupta pentru interesele lor, nu pentru ale unui grup restrâns de persoane care îşi imaginează că oraşul le aparţine.

Etichete: , , ,

reclama