BRIGADA CULTURAL-ARTISTICĂ A MASCAŢILOR NE OFERĂ HITUL IERNII

M-am spart de râs de Sfântul Nicolae. Un deştept din cale afară, şef de consiliu judeţean printre altele, nu o avut ceva mai bun de făcut decât să posteze pe facebook un text din ăla cu dorinţe. Gen fie ca moşul să vă aducă, etc, tra la la. Doar că moşul, ironic din cale afară, i-a adus lui un mandat de reţinere pe 24 de ore. Nu a apucat postarea lui să facă prea multe like-uri că l-au şi săltat mascaţii pentru luare de mită. Ho, ho, ho…

Se pare că şi alţii, de-ai noştri băştinoşi, trebuie să aibă grijă mare ce îşi doresc în perioada asta. Că moşu e tare şugubăţ. În ultima vreme s-a delectat cu nişte convorbiri de toată frumuseţea dintre nişte şmenari care îşi imaginează că nu o să îi prindă absolut nimeni. Niciodată.
Prima şi prima dată s-au distrat copios ajutoarele moşului. Că mai ştiau câte ceva de prin târg, de una de alta, de diferite manevre şi operaţiuni nu tocmai ortodoxe în plin post al Crăciunului. Şi cum nu iese fum fără foc au început să verifice. Când colo ce să vezi: ditamai şmenul cât Casa Scânteii. O fi sfârşit de an şi toată lumea se gândeşte la concedii şi alte cele, dar când vezi hoţia din avion, mai că nu îţi vine să o ignori.
Aşa că ajutoarele s-au dus şi au povestit totul moşului. Ho, ho, ho… Şi ce vesel şi bine dispus a fost moşul când a auzit toată tărăşenia. Mai ales că era vorba de nişte „clienţi” mai vechi. Nu a stat mult pe gânduri şi a început să pună cap la cap tot ce aflase: ăla o furat de acolo atâtea milioane de euroi, celălalt o mânărit hârtiile alea şi aşa mai departe. A desenat moşul un tablou de toată frumuseţea. La final i-a pus şi un nume tabloului: GIO Iarna. Cum adică ce e aia GIO? Pe la noi pe stradă aşa i se spune unui Grup Infracţional Organizat. Adică o adunătură de derbedei numai buni de săltat şi băgat la zdup măcar vreo lună. Ca de sărbători aşa, că prea s-au dedulcit la infracţiuni.
Acuma rămâne de văzut cât de iepureşte dorm indivizii din descrierea de mai sus. Nu de alta dar mâine poimâine se vor trezi în sunet de uşi sparte de mascaţi şi în loc de Jingle bells vor auzi doar „Poliţia, culcat, nu mişca”. Unii sigur vor fi luaţi pe nepregătite, cum îi ia ninsoarea pe drumari în fiecare iarnă, dar alţii, ceva mai inteligenţi, sigur dorm cu valiza făcută lângă uşă. Nu de alta dar măcar nu mai trebuie să fugă nevestele la arest să le ducă periuţa de dinţi şi săpunul. Mai ales săpunul…
Dincolo de glume şi miştouri avem veşti foarte proaste pentru toţi jmecherii cu sute de mii de euroi, sau poate chiar milioane, şi cu maşini bengoase în dotare, care dintre voi ştiţi că îţi furat să vă ridicaţi afacerile sau vilele uşurel cu somnul. Şi să vă rugaţi la moşul pentru libertate. Nu sănătate, cadouri şi alte cele. Libertate. Că s-au apucat unii, de ăia nerecunoscători, la care şpăgile şi influenţa voastră nu au reuşit să ajungă, să cotrobăie după scheleţii uitaţi prin fişetele metalice de unii mai milostivi. Şi va fi vai şi amar. Că ăştia e duşi cu pluta şi nu îi interesează de neamuri, pile, relaţii, bani. Ai furat te saltă şi te bagă la arest. Zâmbind…
Partea bună a lucrurilor, mă rog, doar pentru opinia publică e bună, este că acesta va fi doar începutul. Începutul sfârşitului unei ere pline de minciună şi hoţie. Pentru că, să nu uităm, cel puţin la nivel teoretic nimeni nu e mai presus de lege. Şi har Domnului încă există oameni hotărâţi care vor ca aceste cuvinte să fie adevărate.
Doamne ce bine sună colindul mascaţilor. Ia ascultaţi aici: „Colindăm, colindăm, noaptea/Pe la uşi pe la fereşti/ Colindăm, colindăm, noaptea/Prin curţile boiereşti”. Cu siguranţă va fi hitul iernii. În locul lor aş scoate un CD şi l-aş vinde în mall. Aş face bani mai ceva ca-n El Dorado.

Etichete: , , , , ,

reclama